SEO-optimerad hemsida

Vårt fokus ligger på att skapa strategiska och sökmotoroptimerade hemsidor som syns på Google och andra sökmotorer. Vi  föredrar att bygga sökmotoroptimerade hemsidor direkt från början eftersom det sparar både tid och pengar för våra kunder, samtidigt som det ökar förutsättningarna  att de syns i sökresultaten. Vi använder främst WordPress när vi bygger våra webbplatser, men har du önskemål om annan plattform är vi öppna för det.

Boka gratis konsultation

Tjänster

Standardpaketet – Enkel hemsida i WordPress med SEO-grund

Standarpaketet passar dig som behöver en ny webbplats och vill ha en grundläggande SEO-struktur. För du har förstått att det inte räcker med ett vackert “visitkort” utan du vill synas på Google och andra sökmotorer. 

Ingår:

 • Webbplats i WordPress anpassad i valfri mall gjord i Divi Theme (Divi theme ingår, ord. pris 2500 kr)
 • Mobilanpassning: Responsiv design som fungerar på alla skärmar.
 • SSL-säkerhet: För en säkrare webbplats.
 • Utvalda plugins: för ökad säkerhet, bättre oprimering och prestanda.
 • Upp till 6 undersidor
 • 404-sida: Anpassad för att hantera icke-funna sidor.
 • SEO-grund: Prestandaoptimering, bildoptimering, metabeskrivningar, ALT-text, teknisk SEO, användarvänlighet och tillgänglighetsanpassning.
 • Efter lansering: Genomgång och inspelning om hur man uppdaterar innehållet.
 • 14-dagars support: Startar från lanseringsdagen.

Kostnad: 18 900 kr ex. moms (delbetalning erbjuds)

Premiumpaketet – sökmotoroptimerad hemsida i WordPress

Det här är vårt premium paket där du får en djupgåenende sökmotoroptimering. Du får också en plan på hur du underhåller och håller webbplatsen SEO-optimerad, då det är ett kontinuerligt arbete, men med det här paketet får du de absolut bästa förutsättningarna att rankas högt på Google. Det är ett gediget SEO arbete.  

Ingår:

 • Allt som ingår i “Standardpaketet – Enkel hemsida”
 • Uppsättning av Google Analytics GA4, Google Serach Console och Google Ads.
 • Consent Mode v2
 • Sökordsanalys och SEO-strategi 
 • Innehållsoptimering och implementering av sökord strategiskt i texter.

Kostnad: 39 900 kr ex. moms (delbetalning erbjuds)

Varför SEO?

 • Ökad synlighet: En SEO-optimerad webbplats rankar högre i sökresultaten, vilket ger fler besök.
 • Bättre användarupplevelse: Webbplatsen blir enklare att använda, vilket uppmuntrar besökare att stanna längre och återkomma.
 • Kostnadseffektivt: Att börja med SEO-optimering från start minskar behovet av framtida dyra förbättringar.

Vad innefattar en SEO-optimerad design?

 • Snabba laddtider: Webbplatsen laddar snabbt, vilket minskar risken att besökare lämnar sidan av irritation.
 • Mobilanpassning: Designen fungerar smidigt på alla enheter, inklusive smartphones och surfplattor.
 • Kvalitetsinnehåll: Engagerande och relevant innehåll som lockar läsare att interagera och dela.

 

Fördelar med SEO från start:

 • Bättre ranking på Google: Högre positioner i sökresultaten leder till mer trafik.
 • Högre konverteringsgrad: En optimerad sida förbättrar chansen att besök omvandlas till kunder.
 • Långsiktig framgång: En solid grund för din online-närvaro som stödjer kontinuerlig tillväxt.

Vanliga frågor

Kolam Webbs nisch och fokus ligger på att skapa sökmotoroptimerade hemsidor

Vi vet hur viktigt det är att synas på Google och andra sökmotorer. Genom att investera i en sökmotoroptimerad hemsida redan från början sparar du både tid och pengar samtidigt som du syns snabbare när dina potentiella kunder söker efter det du erbjuder.

Vad är sökmotoroptimering (SEO) och varför är det viktigt?

Sökmotoroptimering, eller SEO, är processen att förbättra en webbplats för att öka dess synlighet när människor söker efter produkter eller tjänster relaterade till ditt företag i Google, Bing och andra sökmotorer. Ju bättre synlighet din sida har i sökresultaten, desto större är chansen att du lockar till dig uppmärksamhet och attraherar prospektiva och befintliga kunder till ditt företag.

SEO är viktigt eftersom det hjälper sökmotorer att förstå vad din webbplats handlar om och hur den kan vara relevant för personer som söker efter relaterade ämnen. Det innebär att optimera olika delar av din webbplats, såsom innehållet, bilderna, och HTML-koden, för att göra den mer attraktiv för sökmotorerna. Dessutom inkluderar SEO att förbättra webbplatsens användarupplevelse, vilket är en faktor som sökmotorerna tar hänsyn till när de rankar webbplatser.

Att investera i SEO är kritiskt för företag idag eftersom de flesta människor vänder sig till internet för att hitta information, produkter och tjänster. Om din webbplats inte är optimerad för att visas högt upp i sökresultaten, missar du en betydande mängd potentiell trafik och affärsmöjligheter. En väl genomförd SEO-strategi kan leda till ökad trafik, förbättrad varumärkeskännedom, och i slutändan mer försäljning och intäkter för ditt företag.

Varför investera i en sökmotoroptimerad hemsida??

Att investera i en sökmotoroptimerad (SEO) hemsida är avgörande för alla företag som vill maximera sin online-närvaro och nå fram till sin målgrupp effektivt. Här är några nyckelargument för varför detta är en viktig investering:

 1. Ökad synlighet: Genom att optimera din webbplats för sökmotorer förbättras din synlighet i sökresultaten, vilket gör det lättare för potentiella kunder att hitta dig online.

 2. Högre trafik: En SEO-optimerad webbplats rankas högre i sökresultaten, vilket leder till mer organisk trafik från sökmotorer. Denna trafik är ofta mer riktad och benägen att konvertera till kunder.

 3. Bättre användarupplevelse: SEO handlar inte bara om sökmotorer utan också om att skapa en bättre och mer användarvänlig webbplats. En välstrukturerad, ren och snabbladdad webbplats uppmuntrar besökare att stanna längre och minska studsningsfrekvensen.

 4. Kostnadseffektivitet: Jämfört med betald reklam är organisk trafik från SEO gratis. Även om det krävs en initial investering, är de långsiktiga kostnaderna för att upprätthålla och förbättra SEO-positionering ofta lägre än för betalda sökkampanjer.

 5. Bygger förtroende och trovärdighet: Webbplatser som rankas högt i sökresultaten ses ofta som mer trovärdiga och auktoritativa av användarna. Detta kan öka förtroendet för ditt varumärke och uppmuntra fler interaktioner.

 6. Långsiktiga fördelar: Till skillnad från betald reklam som slutar generera trafik så snart du stoppar betalningen, kan effekterna av SEO vara långvariga. Att investera i SEO är att bygga en hållbar grund för din webbnärvaro.

 7. Konkurrensfördel: Genom att investera i SEO kan du gå om dina konkurrenter som inte optimerar sina webbplatser. Att rankas högre än dina konkurrenter i sökresultaten kan ge dig en betydande fördel.

Sammanfattningsvis är en investering i SEO inte bara en kostnad utan en viktig del av din digitala marknadsföringsstrategi som kan leda till ökad synlighet, trafik, och i slutändan försäljning, samtidigt som du bygger ditt varumärkes auktoritet och trovärdighet online. Att göra det redan från början sparar både tid och pengar samt att du syns snabbare på Google.

Kan ni garantera en topposition på Google?

ChatGPT

Att garantera en topposition på Google eller någon annan sökmotor är något inget seriöst SEO-företag kan lova på grund av sökmotorernas ständigt föränderliga algoritmer och den intensiva konkurrensen online. Sökmotoroptimering är en komplex process som involverar många variabler, inklusive webbplatsens innehåll, användarupplevelse, teknisk struktur och externa länkar.

Dessutom uppdaterar sökmotorerna regelbundet sina algoritmer för att förbättra användarupplevelsen och ge mer relevanta sökresultat, vilket kan påverka webbplatsers ranking. Därför är det omöjligt att ge garantier för specifika placeringar.

Istället för garantier bör fokus ligga på att kontinuerligt förbättra webbplatsens SEO genom bästa praxis, vilket inkluderar att skapa högkvalitativt och relevant innehåll, förbättra webbplatsens tekniska prestanda och bygga trovärdiga bakåtlänkar. Genom att arbeta systematiskt med dessa och andra SEO-strategier över tid är det möjligt att förbättra din webbplats ranking och därmed öka dess synlighet i sökresultaten.

Ett seriöst SEO-företag kommer att fokusera på realistiska mål, transparenta strategier och långsiktigt arbete för att maximera din webbplats potential i sökresultaten, snarare än orealistiska löften om omedelbar framgång. Kolam Webb AB är ett seriöst företag och kan därav inte lova eller garantera någonting. Men vi gör allt vi kan.

Hur lång tid tar det att se resultat från SEO?

Att se resultat från sökmotoroptimering (SEO) är en process som varierar beroende på flera faktorer, inklusive den aktuella konkurrensen inom din nisch, din webbplatsens utgångsläge, och den specifika strategin vi implementerar. Generellt sett bör du börja se förbättringar inom några månader efter att vi påbörjat SEO-arbetet, men det är viktigt att förstå att SEO är en långsiktig investering.

Vanligtvis kan du förvänta dig att se betydande förbättringar i din organiska söktrafik och rankingar inom 3 till 6 månader. Det är dock viktigt att komma ihåg att SEO-landskapet är dynamiskt, och kontinuerliga ansträngningar krävs för att behålla och förbättra dina placeringar över tid. Vi rekommenderar därför en långsiktig strategi där du/vi regelbundet justerar och optimerar vår taktik baserat på sökmotorernas uppdateringar och din webbplats prestanda.

Behöver vi fortsätta med SEO efter att webbplatsen är lanserad?

Ja, det är viktigt att fortsätta med SEO-arbetet även efter att webbplatsen är lanserad. SEO är inte en engångsinsats utan en pågående process. Sökmotorernas algoritmer uppdateras kontinuerligt, konkurrenternas webbplatser förändras och utvecklas, och nya innehållstrender uppstår ständigt. För att bibehålla och förbättra din webbplats position i sökresultaten krävs därför regelbundet arbete och uppdateringar. Vi lägger grunden när vi bygger upp din webbplats, sedan behöver det arbetet underhållas. Vilket såklart kan hjälpa till med.

Spara tid, pengar & energi – SKapa en SEO-optimerad webbplats direkt

Min blogg

Tips, nyheter och information om SEO, webbdesign & företagande

Vad kostar din hemsida?

Vad kostar din hemsida?

Vad kostar din hemsida? Du står där med ditt företag och inser att du behöver en hemsida. Du överväger att bygga den...

Att välja rätt webbhotell

Att välja rätt webbhotell

Varför val av webbhotell är viktigare än du tror. Att välja rätt webbhotell är en avgörande faktor för framgången av...

Digitala produkter

Nyfiken på att jobba med mig?

Önskar du veta mer om mina tjänster? Eller vill du ha en offert? Kontakta mig nedan för att veta mer. 

Telefon

0768 – 74 15 05

E-post

info@kolam.se