Portfolio

Välkommen att ta en titt på ett urval av de drömmiga projekt jag har haft äran att genomföra. Mina kunder berättar ofta om hur inspirerande och tryggt de känner att det är att arbeta tillsammans med mig.

Varje projekt jag tar mig an får min absoluta uppmärksamhet och engagemang.  Jag tar mig verkligen tid till att förstå varje företags unika själ och vision, något som kommer att återspeglas i din nya hemsida!

Några branscher som jag har fått äran att hjälpa med olika webb- eller SEO projekt:

 •  Trädgård
 • Coaching
 • Hälsa & Friskvård
 • Eventbyrå
 • Skola
 • Yoga
 • Fotografer
 • Byggbranschen
 • E-handel
6

Några av tidigare projekt

Här nedan kan du se några av tidigare hemsidor som jag har fått skapa. Samtliga är designade i WordPress. Jag använder WordPress när jag bygger mina kunders hemsidor eftersom det ger mig en flexibel och användarvänlig plattform med många teman och plugins, vilket gör det enkelt att anpassa sidan efter kundens behov. Dessutom kan jag med WordPress snabbt utveckla och enkelt hantera framtida innehållsförändringar för mina kunder.

hemsida i wordpress
hemsida i wordpress
hemsida i wordpress
hemsida i wordpress
Yogachava hemsida i WordPress

Här fick jag förtroendet att skapa en webbplats till Yogachava som erbjuder yoga, retreats och ayurvedisk yogamassage. En enkel hemsida i WordPress valde kunden. Kunden hade en grafisk profil och en tydlig bild av hur hon ville ha hemsidan. Vilket kunden upplevde att jag verkligen lyckades få fram, exakt den där känslan som hon önskade. 

hemsida i wordpress

Sisalmattor har också valt “enkel hemsida i WordPress”. De säljer och installerar sisalmattor. Jag fick fria händer och de önskade att hemsidan skulle utstråla naturlighet och naturmaterial.

hemsida i wordpress

Carisma coaching hade redan en webbplats på en annan plattform, men önskade byta till WordPress. Jag fick äran att bygga upp hemsidan helt från början men kunden önskade att den skulle se ut som på den gjorde innan. Det blev otroligt likt!

hemsida i wordpress

My Active Mind erbjuder sorgbearbetning, mindfulness och skriftlig coaching. 

Goodtree hemsida i WordPress
hemsida Drottningholmskolan

Att skapa strategiska & Sökmotoroptimerade hemsidor är min passion

virtual assistant 17

Vanliga frågor

Behöver ditt företag en hemsida?

Kolam Webb AB är proffs på att skapa strategiska och sökmotoroptimerade hemsidor som säljer. Vill du att din hemsida ska fungera mer än som ett vackert visitkort? Vill du synas på Google och andra sökmotorer? Då är en sökmotoroptimerad hemsida för dig.

Vad är skillnaden mellan en sökmotoroptimerad hemsida och en "vanlig" hemsida?

Skillnaden mellan en sökmotoroptimerad (SEO) hemsida och en “vanlig” hemsida ligger i hur de är utformade och optimerade för att ranka bättre i sökmotorernas resultat, såsom Google, Bing, eller Yahoo. Här är några nyckelskillnader:

 1. Innehållsstrategi och nyckelord: SEO-hemsidor fokuserar på att integrera relevanta nyckelord och fraser på ett naturligt sätt i deras innehåll. Detta gör det lättare för sökmotorer att förstå vad sidan handlar om och ranka den för dessa termer. En “vanlig” hemsida kanske inte fokuserar lika mycket på att optimera sitt innehåll för specifika nyckelord.

 2. Teknisk optimering: SEO-hemsidor genomgår ofta teknisk optimering som inkluderar mobilanpassning, snabba laddningstider, säkra anslutningar (HTTPS), och ordentlig användning av HTML-taggarna (som titlar, metabeskrivningar, och rubriknivåer) för att förbättra deras synlighet i sökresultaten. En “vanlig” hemsida kan sakna dessa tekniska förbättringar.

 3. Användarupplevelse (UX): SEO-hemsidor fokuserar på att erbjuda en optimal användarupplevelse genom bra navigationsstruktur, högkvalitativt innehåll, och en responsiv design som fungerar på alla enheter. Detta kan påverka en webbplats rankning positivt, eftersom sökmotorer ofta prioriterar sidor som erbjuder en bra användarupplevelse.

 4. Inkommande länkar: En del av SEO-strategin innefattar att bygga upp en portfölj av inkommande länkar (även känd som backlinks) från andra trovärdiga webbplatser. Detta hjälper till att öka en webbplats auktoritet och rankning i sökresultaten. En “vanlig” hemsida kanske inte aktivt arbetar med att skaffa dessa länkar.

 5. Regelbunden uppdatering av innehåll: SEO-hemsidor uppdaterar regelbundet sitt innehåll för att hålla det relevant och färskt, vilket sökmotorer värderar högt. På en “vanlig” hemsida kanske innehållet inte uppdateras lika ofta, vilket kan påverka dess synlighet negativt över tid.

Sammanfattningsvis är huvudskillnaden att en SEO-optimerad hemsida är strategiskt utformad för att prestera bättre i sökmotorernas resultat genom olika optimeringstekniker, medan en “vanlig” hemsida kanske inte har samma fokus på dessa aspekter.

Varför satsa på sökmotoroptimering redan från början??

Att sökmotoroptimera din hemsida från start när du bygger den i WordPress är av stor vikt av flera anledningar. Genom att investera i SEO direkt kan du dra nytta av följande fördelar:

 1. Bättre synlighet i sökmotorerna: Genom att optimera din webbplats från början ökar du chanserna att ranka högt i sökresultaten. Detta innebär att potentiella kunder eller besökare lättare kan hitta din webbplats när de söker efter relevanta nyckelord och fraser som är kopplade till ditt innehåll eller dina tjänster.

 2. Förbättrad användarupplevelse: SEO handlar inte bara om sökmotorer utan också om att skapa en bättre upplevelse för dina användare. Genom att optimera webbplatsens struktur, laddningstider och mobilanpassning från start, säkerställer du att besökarna får en positiv upplevelse, vilket kan leda till högre engagemang och konverteringsgrad.

 3. Kostnadseffektiv marknadsföring: Att synas väl i sökresultaten är en mycket kostnadseffektiv form av marknadsföring. Jämfört med betald annonsering kan organisk trafik generera besökare till din webbplats utan löpande kostnader. Genom att investera i SEO från start kan du bygga upp en stark närvaro i sökmotorerna som ger långsiktiga fördelar.

 4. Bygga upp varumärkesförtroende och auktoritet: Webbplatser som rankar högt i sökmotorernas resultat sidor (SERPs) ses ofta som mer trovärdiga och auktoritativa av användare. Genom att optimera din webbplats och säkerställa att den uppfyller sökmotorernas kriterier kan du bygga upp ditt varumärkes rykte och förtroende över tid.

 5. Förebygger framtida problem: Att bygga din webbplats med SEO i åtanke från början kan hjälpa till att undvika kostsamma och tidskrävande problem senare. Det är mycket enklare och effektivare att integrera SEO-praktiker under utvecklingsfasen än att försöka korrigera SEO-relaterade problem efter att webbplatsen redan är lanserad.

 6. Fördelaktigt för social delning: SEO-optimerat innehåll är mer benäget att delas på sociala medier, vilket kan öka din webbplats synlighet och dra ytterligare trafik. Genom att optimera för relevanta nyckelord och skapa engagerande innehåll från början kan du öka chanserna att ditt innehåll sprids.

 7. Datadriven insikt: Genom att implementera SEO-verktyg och analyser redan från början får du tillgång till värdefull data om din webbplats prestanda och besökares beteende. Denna information är avgörande för att kunna göra informerade beslut och förbättra din webbplats över tid.

Sammanfattningsvis är fördelarna med att investera i SEO från start omfattande och bidrar till långsiktig framgång för din webbplats. Det förbättrar inte bara din synlighet och användarupplevelse utan är också en kostnadseffektiv strategi som bygger upp ditt varumärkes auktoritet och förtroende.

Hur lång leveranstid är det på en hemsida?

Beroende på hemsidans omfattning så skiljer sig leveranstiden oerhört. En enkel hemsida med 5 sidor har vanligtvis en leveranstid på 1-2 veckor. En mer omfattande hemsida såsom en kursplattform, webbshop eller andra mer avancerade intergreringar/funktioner kan ligga på 4-8 veckor.  

Erbjuder ni delbetalning?

En förskottsavgift på 20 % av totala summan, tas alltid ut innan projektets start. Sedan kan man välja att dela upp resterande betalning på 3 månader (kreditupplysning tas alltid vid val av delbetalning). Du kan välja att betala med Klarna eller faktura.

Kunder

image001
unnamed
Logotypevit
Namnlos 5000 × 5000 px 1
Snaps by Malin Webbplats
Logga Carisma Coaching 2
vackrare logo 1
Primar Ljus
mw
cropped Om Hope

Önskar du en offert?

Har du ett projekt som du önskar få en offert på? Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi med en kostnadsfri offert.

Telefon

0768 – 74 15 05

E-post

in**@ko***.se